[Logo] SpagoWorld Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing  
[Groups] Back to home page  [Moderation Log] Moderation Log   [Register] Register /  [Login] Login 
Qbe with SpagoBI 2.6 [SOLVED]  XML
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - CORE
Author Message
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

Hello
I want to create QBE in the spaggoBI .But , I cannot use the new QBE that I created, when I go to this address
http://<host>:<port>/SpagoBIQbeEngine/
I get an error
"Session has expired. Try re-executing the document ."

Please can you help me ???

This message was edited 1 time. Last update was at 08/12/2010 20:15:16

angioia

SpagoBI hero
[Avatar]

Joined: 12/04/2010 15:41:11
Messages: 562
Location: Milan, Italy
Offline

Can you provide more info? How do you have deployed your datamart.jar? How do you have defined the qbe template?

Regards,
AG

Andrea Gioia
-------------------------
@andrea_gioia
@geobinitiative
-------------------------
[WWW]
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

the datamart.jat i develop it with hibernate like it is described in the quckStart but i didn't defined a template
how can I do it???
i have only the .jar and i don(t what to do after that
yleny0306.spw

Newby

Joined: 07/07/2010 13:48:08
Messages: 13
Offline

Hello, firstly your .jar must have the name datamart.jar not another name.
Secondly you need to put the datamart.jar in a folder you created in tomcat_home/resources/qbe/datamarts/YOUR_FOLDER_DATAMART/
Thirdly you have to create a QBE document and the template must be like that:
<QBE>
<DATASOURCE name="Your_datasource_configured_in_Spago"
dialect="Dialect_de_postgres" />
<DATAMART name="YOUR_FOLDER_DATAMART"/>
</QBE>
yleny0306.spw

Newby

Joined: 07/07/2010 13:48:08
Messages: 13
Offline

try this and let me know
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

thank you
i have done the two first steps
and i m doing the third
my question is what is a qbe file : a file with extension .qbe?? or extension xml ??
and where should i put this file in whitch folder?
yhen i upload what the qbe file or the template file??
i upload it as witch type of dicument??
yleny0306.spw

Newby

Joined: 07/07/2010 13:48:08
Messages: 13
Offline

You have to create a file "qbe.xml" which will be your template. Inside you just write :

<QBE>
<DATASOURCE name="Your_datasource_configured_in_Spago"
dialect="Dialect_de_postgres" />
<DATAMART name="YOUR_FOLDER_DATAMART"/>
</QBE>

you don't have to put the file somewhere you can keep it on your desktop.
After you create a QBE document via SpagoBI...
You choose the same datasource that in the template.
And you browse your system to take back your template...
That's it
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

thank you i tried this but i have an error message:
An unpredicted error occurred while executing GET_TREE_ACTION service. The root cause of the error is: Dialect class not found: -1


the dialect of postgres isn't " org.hibernate.dialect.PostgreSQLDialect" ??
yleny0306.spw

Newby

Joined: 07/07/2010 13:48:08
Messages: 13
Offline

I don't remember the dialect of Postgres, I will check with my old project at home...
But did you put the driver odbc in the lib folder?
"PostgreSQLxxx.jar"
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

thank you
yes i put the driver in the lib folder
angioia

SpagoBI hero
[Avatar]

Joined: 12/04/2010 15:41:11
Messages: 562
Location: Milan, Italy
Offline

Have you set the dialect also in the spagobi's datasource used by your qbe (menu resources->datasource)?

AG

Andrea Gioia
-------------------------
@andrea_gioia
@geobinitiative
-------------------------
[WWW]
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

NO how can I do this??
angioia

SpagoBI hero
[Avatar]

Joined: 12/04/2010 15:41:11
Messages: 562
Location: Milan, Italy
Offline

Login as admin. Than select from 'resouces' menus the 'dataset' menu items. From the datasource list select the one you want to use in your qbe. In the detail page set properly the dialect.

Regards,
AG

Andrea Gioia
-------------------------
@andrea_gioia
@geobinitiative
-------------------------
[WWW]
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

yes i know this page but where should i set the dialect ??



Uploaded with ImageShack.us

this is a printscreen for what i set
hayfa.spw

Newby

Joined: 21/09/2010 16:41:13
Messages: 18
Offline

Thank you for your help
I resolved my problem :)
 
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - CORE
Go to:   
Powered by JForum 2.1.9 © JForum Team