[Logo] SpagoWorld Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing  
[Groups] Back to home page  [Moderation Log] Moderation Log   [Register] Register /  [Login] Login 
[SOLVED] SpagoBI 4.1 worksheet problem  XML
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - AD HOC REPORTING
Author Message
bharath.spw

Newby

Joined: 18/09/2013 09:41:47
Messages: 33
Offline

hi all,

Im getting the below mentioned error when i try to preview (table,pie,barchart) in worksheet of qbe and smartfilter documents.
-->An unpredicted error occurred while executing LOAD_CROSSTAB_ACTION service. The root cause of the error is: Datasource for writing not defined!

whats the reason for this error????????????????

This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2014 14:51:45

dzerbett

SpagoBI supporter
[Avatar]

Joined: 08/07/2010 15:33:02
Messages: 151
Offline

Hi
enter datasource's details and set it is read-write, or define at least one read-write datasource and set is as "Write default".
Worksheet engine need write permissions in order to create a temporary table (it will be deleted when user's session will expire) that will store Qbe query results.
Best regards
Davide
bharath.spw

Newby

Joined: 18/09/2013 09:41:47
Messages: 33
Offline

Hi dzerbett,

I did follow the suggestion that u asked me to do,but it gave me the same error...
Qbe with worksheets works fine...:)
but Smartfilters with worksheets doesn't work and it gives me the same error (The root cause of the error is: Datasource for writing not defined!) for all possible read-write variations...
y is that???

thank you
dzerbett

SpagoBI supporter
[Avatar]

Joined: 08/07/2010 15:33:02
Messages: 151
Offline

Hi
I think it's a bug that blocks creation of a worksheet from a smart filter.
Please insert a new issue into our https://spagobi.eng.it/jira/secure/Dashboard.jspa if you can.
Best regards
Davide
bharath.spw

Newby

Joined: 18/09/2013 09:41:47
Messages: 33
Offline

Thanks a lot dzerbett...:) I have raised the issue in JIRA...
dzerbett

SpagoBI supporter
[Avatar]

Joined: 08/07/2010 15:33:02
Messages: 151
Offline

I will close this thread.
Look at https://www.spagoworld.org/jira/browse/SPAGOBI-1567 in order to be updated on the solution.
Best regards
Davide
bharath.spw

Newby

Joined: 18/09/2013 09:41:47
Messages: 33
Offline

hi Davide,

I'm yet to get any reply or feedback from the SpagoBI team wrt this issue in the JIRA....
Will they actuallly????

dzerbett

SpagoBI supporter
[Avatar]

Joined: 08/07/2010 15:33:02
Messages: 151
Offline

Hi
try the patch attached to the issue and let me know.
Best regards.
Davide
guillaume@altic.spw

SpagoBI supporter

Joined: 13/03/2012 10:19:10
Messages: 103
Offline

Patching works for me
bharath.spw

Newby

Joined: 18/09/2013 09:41:47
Messages: 33
Offline

hurraaaay the patch works...
thanks Davide:)
 
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - AD HOC REPORTING
Go to:   
Powered by JForum 2.1.9 © JForum Team