[Logo] SpagoWorld Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing  
[Groups] Back to home page  [Moderation Log] Moderation Log   [Register] Register /  [Login] Login 
multi value parameter  XML
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - REPORTING
Author Message
gsingal.spw



Joined: 24/02/2014 07:14:33
Messages: 3
Offline

Hi All,

I m new to SpagoBI.

My question is:

How to create report using Birt where we can select multiple values from a parameter.

Right now, i am able to select a single value.

I tried alot of methods, watched lot of video, but i am not able to select multi value.

Can any one suggest the solution.

Thanks in advance,
Gaurav
gsingal.spw



Joined: 24/02/2014 07:14:33
Messages: 3
Offline

Hi All,

Now i am able to select multiple values from parameter in Birt report using script.

But when i place this report on SpagoBI server, i am not able to select multiple value.

I have made the LOV also. But with this, i am able to select only single value.

Can anyone suggest me the solution for this.

guillaume.spw

Newby

Joined: 27/10/2011 11:20:31
Messages: 38
Offline

Hi,

You have to specified multi-values boolean option when you are on your document detail. This 'multi-value' option is in bottom of each parameter detail.
abdur rahmaan.spw

Newby
[Avatar]

Joined: 06/11/2012 07:32:05
Messages: 29
Location: Bnagalore, India
Offline

Hi guillaume,

Even if I enable the Multivalue boolean in document detail, I could not be able to see the report. It shows blank. So please tell me how to modify my query and parameter in BIRT(in spagobi studio), so that I can populate my multivalue parameter report on spagobi server.

I am using SpagoBI 4.1 and Postgresql db. Thanks and looking for your response.

Regards,
Abdur Rahmaan
[Email] [WWW]
guillaume@altic.spw

SpagoBI supporter

Joined: 13/03/2012 10:19:10
Messages: 103
Offline

Hi,

Sorry, I don't really use Birt so I can't realy help you.
Couple of advises :
* Check logs in SpagoBIBirtEngine.log
* Before running your report in your browser, you can open your devTools (F12 for windows). Go to network tab and look at the post request send when you run the report. You will see which parameters are send. That could help you to know how to manage your parameter in Birt.

Regards
nishant.bahikar.spw.spw



Joined: 20/06/2017 09:47:52
Messages: 4
Offline

Hello all,

Was going through the same issue then later found out that problem was that
multivalue was passed as a sing varchar string along with comma.

so i modified my dataset and it worked

Older dataset -
[
select * from tablename where column in (?)
]
-- a, b

New dataset -
[

select * from tablename where column in
(select
regexp_split_to_table
(
( select replace ( (?::varchar),'"','') as a ), E',') as C )

]

-- ?::varchar -- it should be of type varchar
-- replace " with blank as when we select radio button or list it adds up " by itself ( not required for manual input parameter )
-- split values in multiple rows seperated by ,
-- mydatbase was postgres

Thanks ,
Nishant Bahikar


 
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - REPORTING
Go to:   
Powered by JForum 2.1.9 © JForum Team