[Logo] SpagoWorld Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing  
[Groups] Back to home page  [Moderation Log] Moderation Log   [Register] Register /  [Login] Login 
Where is the SAVE button on LOV insert page for SpagoBI 2.8?  XML
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - CORE
Author Message
technica.spw

Newby

Joined: 14/03/2011 17:44:14
Messages: 11
Offline

I tried to create a LOV as biadmin in the "PREDEFINED LIST OF VALUES DETAILS " under "LOV Management" but all I see on the upper right hand corner is the TEST and BACK buttons. Should the SAVE button be here or where is it?

I'm using the 2.8 version.

Thanks.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2011 17:48:27

gigavard

SpagoBI supporter
[Avatar]

Joined: 05/07/2010 13:30:10
Messages: 148
Location: Padova
Offline

Hi,
click on test,
if successfull you will be able to choose description and value columns and save the LOV

Regards

Giulio Gavardi
technica.spw

Newby

Joined: 14/03/2011 17:44:14
Messages: 11
Offline

I tried to use SQL script to get a list of values from a database table and use the list as the LOV. When I hit TEST, it keeps on telling me "Value cannot be inserted or modified". I verified the SQL script is good and it gives me a unique list of values.

I'm using MySQL database.

This message was edited 2 times. Last update was at 14/03/2011 19:58:09

gigavard

SpagoBI supporter
[Avatar]

Joined: 05/07/2010 13:30:10
Messages: 148
Location: Padova
Offline

Which kind of LOV are you creating?
You can choose it with the "Input type" type combo.
Possible types are:
- Query statement
- Script to load values (possible types Javascript, Embedded Javascript, Groovy)
- Fixed list of values
- Java class

Have you particular characters on your list values? (as ' or " ??)

Greetings
technica.spw

Newby

Joined: 14/03/2011 17:44:14
Messages: 11
Offline

I tried to use query statement for the LOV. The output of the query only contains normal characters but no special characters such as ' or ".

I noticed when it starts, there are some errors:

INFO: Starting service Catalina
Mar 15, 2011 3:38:22 PM org.apache.catalina.core.StandardEngine start
INFO: Starting Servlet Engine: Apache Tomcat/6.0.18
Mar 15, 2011 3:38:22 PM org.apache.catalina.startup.HostConfig deployWAR
INFO: Deploying web application archive SpagoBISDK.war
Mar 15, 2011 3:38:24 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:32 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:34 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:35 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:35 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:35 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:36 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:36 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:36 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:37 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
log4j:ERROR Could not find value for key log4j.appender.SpagoBIGeoEngine
log4j:ERROR Could not instantiate appender named "SpagoBIGeoEngine".
Mar 15, 2011 3:38:37 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:37 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:38 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:38 PM org.apache.catalina.session.PersistentManagerBase start
SEVERE: No Store configured, persistence disabled
Mar 15, 2011 3:38:38 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol start
INFO: Starting Coyote HTTP/1.1 on http-8080
Mar 15, 2011 3:38:38 PM org.apache.jk.common.ChannelSocket init
INFO: JK: ajp13 listening on /0.0.0.0:8009
Mar 15, 2011 3:38:38 PM org.apache.jk.server.JkMain start
INFO: Jk running ID=0 time=0/16 config=null
Mar 15, 2011 3:38:38 PM org.apache.catalina.startup.Catalina start
INFO: Server startup in 15427 ms

Does this matter?

I also looked at the tomcat logs directory and there's nothing unusual. Is there logging that can be turned on to find out what's wrong?

Thanks.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/03/2011 21:14:02

technica.spw

Newby

Joined: 14/03/2011 17:44:14
Messages: 11
Offline

The error message is:

Value cannot be inserted or modified

Still can not create the LOV with MySQL.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2011 15:42:23

cced.spw

Newby

Joined: 25/02/2011 16:51:30
Messages: 22
Offline

Try to change your Datasource Dialect. See if you have two mysql in your dialect combobox you have to select the last one.

C├ędric Yumba
dancap.spw

Newby
[Avatar]
Joined: 15/10/2011 10:16:00
Messages: 17
Location: Italy
Offline

cced.spw wrote:Try to change your Datasource Dialect. See if you have two mysql in your dialect combobox you have to select the last one.


I know it's an old thread, but I just wanted to make known this solution provided by cced is perfect.

Thank you.

- - -
- Daniele Cappellani -
scamuzzo

SpagoBI friend
[Avatar]

Joined: 17/12/2010 17:57:48
Messages: 50
Offline

Dancap, please mark the thread as [SOLVED]

Thanks

Stefano Scamuzzo
SpagoWorld
dancap.spw

Newby
[Avatar]
Joined: 15/10/2011 10:16:00
Messages: 17
Location: Italy
Offline

scamuzzo wrote:Dancap, please mark the thread as [SOLVED]

Thanks

I'd like to, but i don't know how to do it...

sorry!

- - -
- Daniele Cappellani -
 
Forum Index » Technical Help - SpagoBI Server - CORE
Go to:   
Powered by JForum 2.1.9 © JForum Team