[Logo] SpagoWorld Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing  
[Groups] Back to home page  [Moderation Log] Moderation Log   [Register] Register /  [Login] Login 
SpagoBI Studio 3.0 error : Could not connect to SpagoBI Server  XML
Forum Index » Technical Help - SpagoBI STUDIO
Author Message
msrhayri.spw

Newby

Joined: 02/12/2010 00:43:01
Messages: 43
Offline

Hello,

I have just installed SpagoBI 3.0 Demo, and it works fine. I appreciated the new Sheet engine, very great ! Thank you

Also I tested the new Studio, and seen the MetaMode and connect a Birt report based on SpagoBI MetaModel as a data source, very nice feature !

But when I created the server, I got the message : when I clicked "Test" button to test connection to the server

"Could not connect to SpagoBI Server ; nested exception is:"

The "Local.sbiserver" file content is : <SERVER name="Nameee" url="http://localhost:8080/SpagoBI" user="biadmin" password="biadmin" active="true"/>

The server is running at http://localhost:8080/SpagoBI.

Any help is appreciated

In advance thank you

This message was edited 3 times. Last update was at 19/06/2011 13:15:55

gigavard

SpagoBI supporter
[Avatar]

Joined: 05/07/2010 13:30:10
Messages: 148
Location: Padova
Offline

Hi,
please first could you check if eclipse proxy's settings are right for you?

You can find them on menu Window => Preferences => General => Network Connection

if still not working try please re-starting your Studio.

greetings
msrhayri.spw

Newby

Joined: 02/12/2010 00:43:01
Messages: 43
Offline

Thank you very much, that was my problem (proxy), now the connection to the server works fine ! Thank you !

Now, I have another problem when executing a BIRT report :

====
The following items have errors:

Data (id = 12):
+ An exception occurred during processing. Please see the following message for details:
Cannot find or process the it.eng.spagobi.meta.oda driver's data source extension configuration.
Cannot find the ODA dataSource extension (it.eng.spagobi.meta.oda).
Check the workspace log file for any problems with loading the extension bundle and its dependencies.
====

I have created a BIRT report based on a "SpagoBI Meta Data Source", it works fine with Studio but when I deploy it I got this error.

Any help please.
alexander.spw



Joined: 08/09/2010 23:18:04
Messages: 7
Offline

Hi, i have one problem not find the option to server config SpagoBI, i am looking in Windows => Preferences and not found please help me.

Eclipse Platform
Version: 3.6.2

Download version
SpagoBIStudio20110616

Thanks
alexander.spw



Joined: 08/09/2010 23:18:04
Messages: 7
Offline

Ready, solution:
In the perspective SpagoBI. find Resources ==> Server right click and new server....

Sorry and Thanks...
msrhayri.spw

Newby

Joined: 02/12/2010 00:43:01
Messages: 43
Offline

This has been chqnged in SpagoBI 3.0

Create a new BagoBI project into Studio and then create server, see the screen below:



I recommend you to download the new version of SBI Studio and SBI server 3.1 here http://forge.ow2.org/project/showfiles.php?group_id=204

Good luck
alexander.spw



Joined: 08/09/2010 23:18:04
Messages: 7
Offline

Hi msrhayri, thanks!!!!

Recently SpagoBI download the version 3.0. Continuing with this version or release 3.1, which me recommend you.

Thanks
msrhayri.spw

Newby

Joined: 02/12/2010 00:43:01
Messages: 43
Offline

The last (3.1) release is more stable than 3.0
And contains a new designer of the nice HighChart engine
alexander.spw



Joined: 08/09/2010 23:18:04
Messages: 7
Offline

Ready, i go to download 3.1 version

Thanks!!!!
sahilkhanna.spw



Joined: 29/07/2011 05:53:33
Messages: 2
Offline

msrhayri,
Have you tried to download any report or model through spagobi Studio 3.1 any sucess, when i tried
i got error: "Error in communication with spagobi server" however my copy of spagobi server is 3.1 and running i am able to connect to server.
msrhayri.spw

Newby

Joined: 02/12/2010 00:43:01
Messages: 43
Offline

Yes I did
I am running SBI Server 3.1 (the demo) and SBI Studio 3.1
I am able to upload and download reports tp and from the Server without any problem
Check the following things :

1. Check if eclipse proxy's settings are right for you?

You can find them on menu Window => Preferences => General => Network Connection

2. Are you activating CAS on SBI Server ?
sahilkhanna.spw



Joined: 29/07/2011 05:53:33
Messages: 2
Offline



Checked proxy settings too, no change in it. However with SpagoBI studio 3.0 i m able to establish connection with server and upload models reports too.

harryk708.spw

Newby

Joined: 24/07/2012 09:55:24
Messages: 15
Offline

Hi.

I have the same problem on SpagoBI Studio 3.5 with SpagoBI Server SpagoBI-3.5-07022012.

---
But when I created the server, I got the message : when I clicked "Test" button to test connection to the server

"Could not connect to SpagoBI Server ; nested exception is:"

The "Local.sbiserver" file content is : <SERVER name="Nameee" url="http://localhost:8080/SpagoBI" user="biadmin" password="biadmin" active="true"/>

The server is running at http://localhost:8080/SpagoBI.
---

I checked the suitable(probably) proxy server setting. I've chosen "proxy bypass" for localhost and 127.0.0.1. Also I restarted Studio.

But nothing has been changed.

Could someone tell me what should I do anything else?

Thanks in advance.
neo.spw



Joined: 21/11/2012 18:35:06
Messages: 3
Offline

i have the same problem !
wi2m.spw

Newby

Joined: 12/02/2013 10:28:45
Messages: 17
Offline

Hi! am having a problem connecting SpagoBIStudio to spagoBi server!
“error in communication with spagobi server” but when i created the server and clicked "test" ,i got "test succeeded"
Am using the version 3.6 (for windows 64bits), sdk 6 (64bits) ,tomcat6
I tried the proposed solution (proxy) and it's not working!
what should i do??


This message was edited 1 time. Last update was at 14/02/2013 16:27:21

 
Forum Index » Technical Help - SpagoBI STUDIO
Go to:   
Powered by JForum 2.1.9 © JForum Team